Maaike Bomers | vastgoed en huur

'De aanhouder wint.'

 

Maaike Bomers is specialist op het gebied van het civiele vastgoedrecht en het huurrecht. Zij is ruim twintig jaar advocaat en richtte in 2007 2BW Advocaten op. Zij adviseert marktpartijen, zorginstellingen, woningcorporaties en overheden en begeleidt hen bij het opstellen van vastgoedcontracten, het huurrecht in het bijzonder. Onder de marktpartijen voor wie Maaike optreedt, bevinden zich onder meer diverse internationale ondernemingen, beleggers en retailbedrijven. Maaike is daarnaast een ervaren procesadvocaat. Zij staat voor een goede analyse en strategie, scherpe communicatie en een praktische aanpak. Zij gaat voor haar cliënten door het vuur.

 

Maaike is deken van de Orde van Advocaten Arrondissement Gelderland. Voor kwesties die het dekenaat en/of  de Gelderse Orde van Advocaten betreffen kunt u een e-mail sturen naar haar deken e-mailadres:  deken@ordegelderland.nl, of contact opnemen met het Gelderse Ordebureau, tel:  026 389 07 66 , e-mail: info@ordegelderland.nl. Voorts doceert Maaike het vak Huurrecht voor de Beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten, is zij gastdocent bij de mastervakken Rechtspracticum en Huurrecht aan de Radboud Universiteit en redacteur van de Kluweruitgave Modellen voor de Rechtspraktijk. Maaike is getrouwd en heeft drie kinderen. Zij heeft een positieve instelling en houdt onder meer van de Italiaanse cultuur, koken, schilderen, reizen, lezen en goede films.

 

Maaike Bomers


bomers@2bwadvocaten.nl

Ruud de Quay | arbeidsrecht

'Wie niets meer voelt moet maar weer eens horen' (Lucebert)

 

Ruud de Quay is een zeer ervaren advocaat arbeidsrecht en NMI mediator. Zijn drijfveer is het vinden van oplossingen: ‘het leven is te kort om in conflicten te blijven hangen.’ Ruud bemiddelt in klassieke arbeidsconflicten - hij treedt op voor werknemers én werkgevers - maar adviseert ook over medezeggenschap, cao-kwesties en privacy op het werk. Hij is specialist in flexibele arbeidsverhoudingen zoals zzp en dba. In 2011 stapte hij over naar 2BW Advocaten, na ruim tien jaar vennoot te zijn geweest bij Hekkelman Advocaten en Notarissen. Zijn bijzondere expertise kan rekenen op landelijke waardering. Zo is hij lid van de Ontslagadviescommisie Kunsteducatie en secretaris van het Geschillencollege van het Nederlands Rode Kruis. Daarnaast Is hij betrokken bij de beroepsopleiding voor advocaten (CPO Radboud Universiteit).

Ruud’s maatschappelijke betrokkenheid is groot. Zo was hij bestuurder van een basisschool en is hij bestuurslid van Stichting Volksbelang van 1895. Ook is hij lid van het ondernemersnetwerk BNI Traianus en Nijfin. Sinds kort is hij vice-voorzitter van het parochiebestuur Heilige Drieëenheid. Zijn passie voor kunst en cultuur is zichtbaar als secretaris van de Lucebertstichting en (tot voor kort) als bestuurder van het ICP Orchestra. Het grote scala aan nevenactiviteiten verrijkt hem. ‘Het kost tijd, maar het stelt me in staat mijn werk beter te doen.’ De tijd die hij overhoudt, besteedt hij aan jazz en improvisatiemuziek, lezen en golfen. (Doel voor 2018: stabiel onder hcp 30).

 

Lidmaatschappen specialisatieverenigingen: VAAN | VAARA | VORN | VAN | VvA 

 

Ruud de Quay


dequay@2bwadvocaten.nl

06 10 30 06 90

Ciska Veenhoff | arbeidsrecht en onderwijsrecht

'Mijn cliënten hun zorgen uit handen nemen.'

 

Ciska start in 1995 als advocaat bij Poelmann van den Broek advocaten in Nijmegen. In 2010 kiest ze voor een eigen praktijk in het arbeids- en onderwijsrecht. In januari 2017 sluit ze zij zich aan bij 2BW advocaten.Ciska is gespecialiseerd in het onderwijsrecht. Ze heeft naast haar beroep als advocaat ook diverse functies in het onderwijs bekleed en begrijpt de bijzondere dynamiek van het onderwijs. Naast het onderwijsrecht is Ciska gespecialiseerd in het arbeidsrecht, waarbij ze zowel werkgevers als werknemers bijstaat. Ze adviseert over alle onderdelen van het arbeidsrecht.

 

Bij haar advisering streeft Ciska naar praktische adviezen en vermijdt ze ingewikkelde juridische uiteenzettingen. Ze hecht aan een open en informele relatie met haar cliënten. Het geeft haar voldoening als cliënten na een gesprek opgelucht ademhalen omdat ze zien dat ze hen kan helpen. Ciska is lid van de vereniging van arbeidsrechtadvocaten in Oost-Nederland (VAARA), van de Vereniging van Arbeidsrecht en van het Nijmeegs Juridisch Genootschap. Daarnaast is ze lid van de Raad van Toezicht van de Gelderse Stichting voor Beheer en Bewind van meerderjarigen (GSBB) en is ze bestuurder van Stichting Vrienden van de Klokkenberg. In haar vrije tijd kookt Ciska graag en is ze geïnteresseerd in culinaire ontwikkelingen. Daarnaast houdt ze van reizen en geniet ze van de prachtige omgeving van Nijmegen tijdens een wandeling. 

 

Ciska Veenhoff


veenhoff@2bwadvocaten.nl

06 53 85 49 54

Renaldo Willems ׀ procesrecht en vastgoed

‘Research your own experience. Absorb what is useful. Reject what is useless. Add what is essentially your own’ (Lee Jun Fan)

 

Renaldo Willems versterkt sinds 1 januari 2020 het team van 2BW Advocaten. Renaldo is een expert in het voeren van civiele procedures over allerlei overeenkomsten tussen ondernemingen onderling en tussen ondernemingen en overheidsinstanties. Met bijna 20 jaar opgedane ervaring bij Holla Advocaten, een van de grootste advocatenkantoren in Zuid-Nederland, heeft Renaldo al aardig wat kilometers op de procesrecht-teller.

 
Verder is Renaldo deskundig op het terrein van het civiele vastgoedrecht. Hij houdt zich bezig met kwesties die zien op de (ver)koop en (ver)huur van onder meer woningen, winkels, horeca- en kantoorruimtes en percelen. Binnen het vastgoedrecht heeft Renaldo het complexe fenomeen 'landjepik'
, het onrechtmatig in gebruik nemen van grond, tot zijn niche gemaakt. Renaldo stond aan de wieg van de baanbrekende Sparrenrijk-arresten, die ervoor hebben gezorgd dat overheden, met name gemeenten, provincies en waterschappen, beter beschermd zijn tegen eigendomsverlies door verjaring dan particuliere grondeigenaren.


Renaldo schrijft regelmatig in diverse (vak)bladen, geeft seminars aan ondernemers en overheden en verleent diverse diensten aan het juridische onderwijs. Renaldo is lid van de VIA (Vereniging van incasso- en procesadvocaten) en van de NVvP (Nederlandse Vereniging voor Procesrecht).

 

 

Renaldo Willems

willems@2bwadvocaten.nl

06 14 58 20 03

Claudia Jansen | secretariaat

'Onderdeel van een heel leuk team'

 

Claudia is in 1995 gestart als secretaresse bij een groot advocatenkantoor in Nijmegen. Sindsdien is ze altijd als secretaresse in de advocatuur werkzaam geweest.

 

Vanaf 2009 is Claudia werkzaam voor 2BW advocaten. Ze vindt het werken bij 2BW advocaten vooral leuk vanwege de informele sfeer en omdat ze ook echt deel uitmaakt van het team.

 

Claudia Jansen 

secretariaat@2bwadvocaten.nl

024 684 48 86

RECHTSGEBIEDEN

Arbeidsrecht

Vastgoedrecht

Huurrecht

Onderwijsrecht

Contractenrecht

Mediation

Civiel procesrecht

Algemene voorwaarden

 

 

 

2BW ADVOCATEN

Nijmeegsebaan 140

6564 CM Heilig Landstichting

Postbus 1235

6501 BE Nijmegen

Tel:+31 (0) 24 684 48 86

Fax:+31 (0) 24 684 38 70

info@2bwadvocaten.nl